KOSTEN BESPAREN,
PROCESSEN VERBETEREN

 

Om deze besparingen door te kunnen voeren kijken we naar alle processen en geven aan waar dit verbeterd kan worden. Heel de keten wordt in een rapport onder de aandacht gebracht. Marketing, inkoop, operations, productie en uiteraard ook de distributie.

 
groen.jpg

INKOOPSCAN

Om een goed inzicht in uw huidige inkoop en inschatting van inkoopbesparingen te geven hebben wij een inkoopscan ontwikkeld. Deze scan laat per inkoopgroep de mogelijke besparingen op directe en indirecte besparingen zien.

 

REALISEREN BESPARINGEN

Nadat we de besparingen duidelijk in beeld voor u hebben gebracht en we een samenwerking aangaan starten wij met een inkooptraject. Dit kan betekenen dat wij met huidige leveranciers gaan onderhandelen of dat u gebruik gaat maken ons internationale netwerk van leveranciers. Voor planbare opdrachten gaan wij dit vastleggen in heldere contracten met daaraan gekoppelde SLA's (Service Level Agreements).

 

OUTSOURING / PROJECTMANAGEMENT

Om tevens de niet-planbare opdrachten tegen de beste mogelijke condities dagelijks in te kopen kunt u gebruik maken van onze projectmanagement-diensten. Dit kan desgewenst op locatie of op afstand. Op deze manier bent u verzekerd van de best mogelijke inkopen en beste mogelijke haalbare Time to market. Uw eigen medewerkers kunnen zich op deze manier volledig richten op de prestaties waar zij verantwoordelijk voor zijn.

Wat brengen wij in beeld:

  • Inkoopvolumes en hoeveelheid leveranciers per productgroep(en)

  • Besparingsinkooppotentieel per inkoopsegment op basis van Procurement Scan uitgevoerd met benchmarkgegevens

  • Besparingspotentieel voor procesverbeteringen, indirecte kosten

  • Inzicht in realisatie en inspanningen om procesverbeteringen te implementeren

  • Totaal actieplan voor het realiseren van directe- en indirectebesparingen